tirsdag den 14. maj 2013

When elephants fight the grass suffersDet afrikanske ordsprog indikerer i denne sammenhæng, at når to magtfulde individer kæmper, som forældre jo er, så lider dem, som er placeret under dem – altså børnene. I nedenstående klip tager det lidt under 4 minutter for to skilte forældre at ryge verbalt i totterne på hinanden – endda selvom de har selveste Iyanla Vanzant som terapeut på Oprahs TV kanal! Måske du kan genkende sådan en måde at kommunikere på med din x, hvor det fra den ene side kan opleves som bebrejdelser og fra den anden side som tomme løfter? I hvert fald ender ca 1/3 af alle skilsmisser i Danmark i statsforvaltningen af lignende årsager. På nedenstående TV link overhører delebørnene (heldigvis) ikke forældrene tale sådan til hinanden, men for rigtigt mange delebørn, som jeg taler med i min klinik, er det desværre ofte sådan, at børnene hører og er vidne til meget mere, end de voksne er klar over.

Jeg vil invitere dig til at være med i et lille eksperiment:

  1. Når du ser klippet, så prøv at lægge mærke til, hvilke følelser der opstår i dig, når du hører denne mor og far forsøge at aftale samvær som fraskilte forældre.
  1. Hvilke følelser gætter du på, at jeres delebarn ville have, hvis han/hun overhørte dig og din x tale på en lignende måde til hinanden?
  2. Hvis du kendte et delebarn med forældre i lignende situation, hvad kunne du så ønske for det barn?


Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen

Anna Prip

Cort Adelers Gade 9, st.th.
1035 København K
Tlf: 31133167

Ingen kommentarer:

Send en kommentar