lørdag den 13. oktober 2012

Er dit delebarn en glad 'pildskadde' ?

Denne tegning og klip og klister er lavet af Line på 5 år, som har tegnet sig selv som en skildpadde der smiler. Hun er inspireret af årstiden med påskeæg overalt samt strålende farver i gul og rød. Hun er blevet rigtig god til at mestre, hvordan man laver huller i papir med en hulmaskine, så skildpaddens fødder er afmærket med huller i gult papir og derefter klippet ud som ben. Skildpaddens krop er relativt sammenhængende og homogen, den er placeret centralt på papiret og er i fokus. Dens ansigt er markeret med øjne, ører, næse og en glad mund over en hage, som har fået farven grøn. Hun er kommet i den alder, hvor hun har opdaget, at mennesket også rummer en hage, som kan være svær at markere på en tegning, og hun øver sig. Hun har valgt at portrættere sig selv som en skildpadde og hvorfor mon det? Måske har hun hørt noget spændende i børnehaven om skildpadder og deres evner og udseende, som hun bearbejder. Det kan også være, hun har hørt en fortælling om en skildpadde, som var heldig, og at hun tegner en skildpadde for at integrere evnen til held – sådan gør børn, når viden skal bearbejdes. Eller måske har hun øvet sig i at bevæge sin nakke i forskellige positioner som en skildpadde, eller noget helt fjerde.

Jeg kender godt pigen, som har malet tegningen og er faktisk ikke overrasket over, at hun har malet sig selv som en skildpadde, som bekendt er et stille og roligt dyr, der ikke bevæger sig hurtigt omkring. En skildpadde kan måske endda virke en smule genert. Men på billedet er det en smilende skildpadde, som stråler i glade farver på vej ud efter påskeæg. Og der er gjort noget ud af at øve sig i processen af at skabe denne glade skildpadde. Det fortæller mig mange ting om, hvor hun befinder sig i sin udvikling og proces – at denne pige trives, har ro, tør tage sin plads i livet og har tillid til at fylde uden at gemme sig, at hun mestrer en masse finmotorisk og ikke mindst, at hun glæder sig til påske.

Denne tegning fik mig inspireret til at invitere dig til at sende tegninger/malerier ind til denne blog om, hvordan dit delebarn udtrykker sig selv for tiden. Måske det kan åbne op for en snak i hjemmet om baggrunden for valg af dyr eller motiv?

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen

Anna Prip

Ingen kommentarer:

Send en kommentar